You are currently viewing מה שכדאי לדעת על דליפות קלות משלפוחית ​​השתן

מה שכדאי לדעת על דליפות קלות משלפוחית ​​השתן

חלק מההבנה של בריחת ​שתן היא לדעת מה קורה לנוזל בין הזמן שאתם שותים משקה לבין הזמן שהוא עוזב את הגוף שלכם. להלן הסבר קל להבנה של התהליך, יחד עם כמה עובדות מרכזיות שכדאי שתדעו על אופן הפעולה של גופכם.

 

אתם מכירים את ההרגשה טוב מדי: יש לכם דחף פתאומי ללכת לשירותים. אתם כנראה לא חושבים על מה שהביא אתכם לנקודה זו, אלא תוך כמה זמן תוכלו להגיע לשירותים. בעוד שלמידה נוספת כיצד נוזלים עוברים בגופכם לא תעשה את הטיולים לשירותים לנדירים יותר, המידע יכול לפחות לעזור לכם להבין את התהליך ולראות מדוע הוא חיוני לבריאותכם ולרווחתכם הכללית.

הטיול

רוב האנשים כנראה חושבים על טיולים בשירותים כאי נוחות. אך תהליך זה מאפשר לגוף להיפטר מפסולת ולשמור על האיזון התקין של מים וכימיקלים הדרושים לו כדי לתפקד כראוי.

 

ככה זה עובד:

 

כשאתם שותים, הדבר הראשון שהגוף שלכם עושה הוא לספוג את כל הויטמינים, המינרלים והחומרים המזינים. הנוזל הנוסף שאינכם זקוקים לו הופך אז על ידי גופכם לפסולת. לאחר מכן, חומר הפסולת מסונן והופך לשתן, המועבר לשלפוחית ​​השתן בכמויות קטנות כל 10 עד 15 שניות. בממוצע, שלפוחית ​​השתן שלכם יכולה להכיל כשתי כוסות של שתן בנוחות במשך שעתיים עד חמש שעות. כאשר השלפוחית ​​מלאה, היא שולחת איתות למוח שצריך לרוקן אותה. כשהמוח שלכם מקבל את ההודעה הזו, תוכלו להגיב על ידי החזקת הנוזל למשך זמן רב יותר, או על ידי מציאת חדר שירותים ושחרורו.

 

במהלך יום טיפוסי, רוב המבוגרים הבריאים משחררים מגופם בערך ליטר וחצי של שתן כשמוסיפים את כל הטיולים שלהם לשירותים. תהליך ההליכה לשירותים בעת הצורך עשוי להישמע די פשוט, אולם ההערכה היא שכמחצית מכל הנשים מתקשות לפעמים להחזיק בשתן עד שהן מגיעות לשירותים.

לא כל הנוזלים שווים

הזמן שלוקח מרגע שתיית משקה ועד שאתם צריכים ללכת לשירותים יכול להיות כחצי שעה, אך גורמים רבים יכולים לשנות את פרק הזמן הזה. מה אתם אוכלים ושותים, לא רק כמה, יכול גם בהחלט לעשות את ההבדל. דברים כמו קפאין, ניקוטין, אלכוהול ואפילו מיצים עם תכולת חומצה גבוהה (כגון מיץ תפוזים) עלולים לגרות את שלפוחית ​​השתן ולגרום לכם להטיל שתן לעתים קרובות יותר. משקאות אלה יכולים לתרום גם לאותן דליפות מעצבנות.

מה אתם יכולים לעשות

אם אתם מוצאים שאתם צריכים ללכת לשירותים בתדירות מוגברת ו/או מתקשים להחזיק את השתן שלכם, המומחים ממליצים לצמצם או אפילו לחסל כמה מהמוצרים המגרים האלה מהתפריט היומי שלכם. ייתכן שתרצו גם לשוחח עם הרופא שלכם על מגוון אסטרטגיות ההתמודדות הקלות והיעילות הזמינות כיום, כולל אך לא רק תרגילי קגל ומוצרי ספיגה.

 

למידע נוסף היכנסו לאתר של עזר נאמן בלחיצה כאן.