You are currently viewing מה עושים עם תואר בהנדסת חשמל?

מה עושים עם תואר בהנדסת חשמל?

בעידן הדיגיטלי של היום מקצועות רבים מבוססים על תכנון אביזרים דיגיטליים חדשניים, הפועלים על גלים אלקטרומגנטיים ומעגלים חשמליים. מהנדסי חשמל מתכננים את המעגלים הללו ומתאימים אותם למוצר או ליישום הנדרש, תוך יישום עקרונות הנלמדים במהלך התואר. בסיומו, גם עובדים מתחילים יכולים להשתלב בשלל חברות, החל מיצרני מערכות תקשורת, יצרני מעגלים חשמליים וכלה בבנייה של שלל מוצרים המשמשים בתעשיות עתירות טכנולוגיה. במאמר זה נגלה אילו משרות יפתחו בפניכם לאחר שיהיה בידיכם תואר בהנדסת חשמל?

משתלבים בחברות ההייטק המובילות

הנדסת חשמל פותחת בפניכם צוהר למשרה מתגמלת בחברות בינלאומיות, המייצרות מעגלים חשמליים למערכות בקרה, תקשורת, מחשבים ומכשירים נוספים. בכל שנה חברות אלה מייצרות מיליוני רכיבים לתעשייה, המתוכננים ברמת המעגל החשמלי בארץ ובחו"ל. לאחר תואר בהנדסת חשמל תדעו לתכנן מוצרים ברמת עיבוד האותות, עיבוד תמונה וראייה ממוחשבת וכן תחומים משיקים הקשורים לאלקטרו־מגנטיקה וקרינה. כל אחד מהתחומים פותח צוהר למשרות מאתגרות בתחום. בנוסף יש הבוחרים להתמחות דווקא בבקרה ואלקטרוניקה ומייצרים את הרובוטים של העתיד, המשולבים במערכות הטסות לחלל, מטפלים בחולים באמצעות זרועות רובוטיות או מבצעים משימות ביטחוניות חשובות.

אם יש לכם גם סיווג בטחוני, קיימות משרות המשלבות את הידע שרכשתם במהלך לימודי הנדסת חשמל בפיתוח מערכות לוחמה מורכבות. כיום, התעשייה הביטחונית אינה מבוססת אך ורק על עובדים שהגיעו מתוך צה"ל, אלא גם על אקדמיים המשתלבים כאזרחים בחברות ושותפים לבניית מערך ההגנה של ישראל, באמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר. תחום זה מאפשר להשתלב בחוד החנית של התעשייה הצבאית בישראל.

מה לומדים בהנדסת חשמל?

לימודי הנדסת חשמל כוללים בתוכם שילוב של מגוון תחומים החל מאותות, מערכות משובצות מחשה, מערכות הספק ואנרגיה חלופית, אלקטרואופטיקה ומיקרואלקטרוניקה, בקרה, רובוטיקה ומגוון רחב של קורסים נוספים, שכל אחד מהם פותח בפניכם עולם שלם. החלק החשוב ביותר בלימודי הנדסה בכלל ובלימודי הנדסת חשמל בפרט הוא פיתוח יכולות הבנה של המערכות, כדי להשתמש בהם לפיתוח מוצר חדש. לכן, סטודנטים רבים מגלים כי אינם משתמשים ביכולות שלמדו רק כדי ליצור מחדש מוצר קיים, אלא מגלים יצירתיות רבה ויוצרים מוצר חדש יש מאין באמצעות היכולות שפיתחו.

לתחום הנדסת חשמל לא מתקבל כל סטודנט. נדרשת יכולת לוגית מפותחת וכישורים מתמטיים לצד ידע בפיזיקה. את כל הידע הזה ניתן לרכוש גם באמצעות מכינה מיוחדת, המיועדת למי שלא עבר בגרות מוגברת במתמטיקה ופיזיקה. מדובר בתואר יוקרתי הפותח דלתות רבות ומעניק גם אפשרות להתקדם בעתיד לתפקידים בכירים וניהוליים בארגונים רבים.

לסיכום, הנדסת חשמל היא תחום מרתק שפותח דלתות רבות בתעשיית ההייטק המפותחת בישראל ומעניק אפשרות להתחיל קריירה משגשגת, באחד מתחומי ההתמחות הנלמדים בתואר. כבר מרגע סיום התואר, תגלו את הביקוש העצום שיש לבוגרים בתחום זה ותוכלו להשתלב עוד במהלך הלימודים במשרות רבות הדורשות ידע בחשמל ואלקטרוניקה.